Avon cumpara un furnizor de bijuterii din argint pentru 650 milioane dolari

Avon Products va achiziționa compania americană Silpada Designs, furnizor direct de bijuterii din argint, pentru minim 650 milioane de dolari, anticipand o majorare a profitului in 2011, in urma achiziţiei, potrivit Reuters.

Compania Avon, vanzător direct de produse cosmetice, anticipează o creştere a profitului pe acţiune cuprinsă intre 3-5 cenţi, in condiţiile in care Silpada este o afacere cu ritm ridicat de dezvoltare, cu marje net superioare celor ale Avon. Tranzacţia urmează să fie finalizată in trimestrul al treilea al acestui an. După preluare, Silpada va rămane o companie de sine stătătoare, condusă de actualul management.

Avon va face o plată directă de 650 milioane dolari acţionarilor Silpada, precum şi plăţi suplimentare, la inceputul anului 2015, dacă vor fi atinse ţintele de profit. Vanzătorul direct de produse cosmetice Avon a estimat că plăţile suplimentare vor fi intre 50 şi 100 de milioane de dolari.

Firma Silpada are operaţiuni in SUA, Canada şi Marea Britanie și raportează venituri anuale de circa 230 de milioane de dolari.Iulie 2010

Lider Avon


Stiri