Mesaje e-mail spam cu subiectul "Plumb in rujul de buze"

Deoarece pe internet circula un spam care arunca o urma de indoiala asupra sigurantei utilizarii rujurilor AVON, revenim cu urmatoarele precizari:

De mai bine de 123 de ani, avon ofera clientilor sai  produse eficiente si sigure. Fiecare ingredient pe care il folosim este supus unei analize temeinice, iar siguranta in utilizare a fiecarui produs este analizata mult inainte de lansarea efectiva a produsului. Peste tot in lume sunt aplicate aceleasi standarde de calitate si siguranta, motiv pentru care ne bucuram de increderea clientilor din peste 100 de tari. In cazul in care, in urma cercetarilor stiintifice un ingredient ar putea fi considerat nesigur pentru sanatate, sau este interzis de lege, acesta este scos imediat din utilizare. AVON testeaza toate produsele sale pe persoane voluntare si foloseste numai ingrediente sigure, testate pe subiecti umani .

Uniunea Romana a Producatorilor de Cosmetice si Detergenţi, s-a interesat cu privire la alertarile e-mail privind continutul de plumb in unele rujuri. Acest subiect a fost deasemenea adresat si de catre Colipa - Asociaţia Europeana de Cosmetice [www.colipa.eu].

RUCODEM susţine punctul de vedere Colipa si il prezinta mai jos: Raspandirea de "povesti inspaimantatoare" cu ajutorul internetului este de cele mai multe ori incorecta si/sau se bazeaza pe cercetari prost intelese sau depasite.

De curand s-a reluat raspandirea unei astfel de povesti inspaimantatoare si care are ca alegatie faptul ca plumbul poate fi prezent in rujuri si astfel utilizarea lor ar putea cauza cancer.
In interesul sigurantei consumatorilor sai, industria cosmetica nu utilizeaza plumb in produsele sale . Potentiale prezente de urme de plumb din ingrediente sunt strict controlate de producatorii de cosmetice. In plus, utilizarea plumbului in cosmetice este in mod explicit interzisa in Uniunea Europeana prin Directiva privind cosmeticele.

Statele Membre controleaza respectarea cerintelor privind produsele de pe piata. Prin aceasta se asigura ca produsele de pe piata care respecta cerintele Directivei privind cosmeticele, sunt sigure.

In cel mai recent e-mail spam se sugereaza efectuarea unui "test" pentru a detecta prezenta plumbului in ruj, prin frecarea unui inel de aur de 24K - 14K pe ruj. Este important sa se retina ca astfel de "test pentru ruj" NU POATE detecta prezenta plumbului.

Toate ingredientele utilizate in cosmetice sunt atent reglementate de Directiva europeana privind cosmeticele si sunt subiect al unor controale severe privind siguranta lor si al analizelor stiintifice. Industria cosmeticelor are de aceea incredere in siguranta rujurilor AVON.

Daca mai primiti acest spam de la clientii vostri sau de la prieteni, va rugam sa faceti forward raspunsul nostru in toata lista de adrese din mesajul respectiv. In cazul in care sunteti abordati de o institutie de presa pe acest subiect, va rog sa ii redirectionati catre Dep. Marketing (PR).

Daca aveti intrebari suplimentare, va stam la dispozitie. Decembrie 2009

Lider Avon


Stiri