Trucuri de machiaj de la Avon

NU EXISTA O RETETA A MACHIAJULUI PERFECT! Ne machiem in functie de ocazie, de culoarea tenului, momentul zilei, eveniment, vestimentatie, stare sufleteasca, culoarea ochilor... Totul e sa gasim acel echilibru care ne face sa ne simtim bine si sa aratam bine.

CORECTORUL - asa cum indica si numele, menirea lui este de a corecta imperfectiunile: petele, roseata nasului, cearcanele (atentie, e o solutie de moment, incercati sa eliminati cauza!). Se aplica o cantitate mica, intr-un strat subtire. Corectorul lichid, cu o textura moale, este indicat mai ales pentru zonele sensibile, cum sunt cele de sub ochi. Pentru eruptiile pielii se recomanda o textura compacta, mai uscata. Dupa aplicare, tamponati zona cu degetele, pentru ca produsul sa intre in piele.

FONDUL DE TEN - acopera imperfectiunile, uniformizeaza culoarea tenului, este hidratant, hranitor si ofera protectie solara.  Se aplica ori cu ajutorul unui buretel (in cazul fondului de ten compact sau pudra) ori cu degetele. Intindem fondul de ten pornind de pe frunte, cu miscari descendente.

Atentie! Fondul de ten trebuie ales cu mare grija, in functie de culoarea tenului (riscam sa obtinem acel efect neplacut de masca daca nuanta este mult mai inchisa ori mult mai deschisa!!!) si de tipul tenului - mixt cu tendinte de ingrasare, uscat etc.

PUDRA - se aplica peste fondul de ten, cu ajutorul unei pensule sau a unui puf,  pe aceeasi directie cu acesta, avand menirea de a-l fixa. Daca aveti tenul mixt cu tendinte de ingrasare, atunci pudra nu trebuie sa va lipseasca din poseta!!! 

CREIONUL DE SPRANCENE - Se foloseste pentru a umple golurile facute din exces de zel J si pentru a accentua nuanta naturala. Cum il folosim? Trasam linii fine, foarte fine, in golurile existente, fara sa depasim conturul natural al sprancenelor(!), in sensul de crestere al acestora!!! Apoi netezim cu degetul pentru a uniformiza culoarea.  Nu se poarta sprancenele foarte subtiri si nici cele desenate!!! J

Cu cat ascutim creionul mai bine, cu atat vom reusi un machiaj mai frumos.

FARDUL DE PLEOAPE - Un accesoriu care pune in valoare intreaga fata. Se pot folosi trei farduri: unul de baza, unul pentru umbre si unul estetic. Putem alege culorile in functie de ocazie, vestimentatie, preferinte etc. Totul e sa nu exageram.

 

CREIONUL CONTUR - Se foloseste pentru a defini sau modifica forma ochilor. Se aplica intinzand usor cu degetul de pleoapa. Este de preferat sa fie aplicat cu o singura miscare, dar se poate obtine o linie perfecta si din aproape in aproape, daca avem grija. 

 MASCARA - Uniformizeaza culoarea genelor, ofera volum, arcuire, alungire.  Pe geana superioara aplicam mascara de la baza catre varf, prin rotirea periei, pentru a obtine efectul de arcuire; pentru geana inferioara doar vom uniformiza culoarea.

CREIONUL DE BUZE - Contureaza, modifica forma buzelor si le da volum. Se aplica incepand din V catre exterior, iar buza de jos se contureaza, de preferat, cu o singura miscare. Cu ruj se va umple conturul fara a fi depasit!!!

RUJUL/ LUCIUL - CULOARE, HIDRATARE, CATIFELARE, AROMA... FEMINITATE. 

FARDUL DE OBRAZ - Se aplica pe pometi, masurand doua degete de la baza nasului. Fardul de obraz se intinde catre tample. Da culoare si prospetime.  (Stiti ca inainte femeile foloseau rujul pentru a obtine acest efect. Chiar si astazi avem creionul multifunctional, care poate fi folosit ca ruj, fard de obraz si fard de pleoape).

Sfatuiti-va prietenele! Spuneti-le trucuri, recomandati-le produsele! Cu cat veti fi mai informate cu atat ele vor avea mai multa incredere in voi si va vor cere sfatul. Foarte multe informatii despre produsele Avon se gasesc in brosura, in revista My Avon Magazile, in Avon Connects si pe pagina de reprezentant. Dar, de regula, reprezentantii nu citesc... Fiti exceptia de la regula si cititi! Informati-va, in primul rand pentru voi insiva!Aprilie 2012

Lider Avon


Stiri